Elrullstol

Hitta din nya elrullstol hos oss, här ligger enkelheten i fokus och vi vill alltid att du känner dig trygg när du kör din elrullstol. Oavsett om du vill köra i trånga utrymmen inomhus eller utforska närområdet på en promenad, har vi en elrullstol som är lättmanövrerad, utrustad med starka motorer och dessutom en räckvidd på upp till 2 mil per laddning.Vanliga frågor - FAQ


1. Vad bör jag tänka på när jag väljer mellan en promenadscooter och elrullstol?

När du väljer mellan en promenadscooter och en elrullstol bör du tänka på just dina behov, så som hur långt du önskar köra per laddning, kommer den mestadels användas i trånga utrymmen eller på grus och skogsstigar, ska promenadscootern eller elrullstolen vara delbar/ hopfällbar för att kunna tas med i bil eller behövs några extra tillbehör så som kryckhållare, mobilhållare eller korgar för optimal användarvänlighet?

2. Hur påverkar terrängtyp valet av rörelsehjälpmedel? 

Valet av rörelsehjälpmedel kan påverkas av där du kommer använda hjälpmedlet mest. Kommer du mestadels använda ditt hjälpmedel i trånga utrymmen kan en elrullstol vara det bästa alternativet, jämför med om du mestadels kommer åka på grus- och ojämna skogsstigar kan en större tre- eller fyrhjulig promenadscooter vara bästa alternativet.

3. Vilka säkerhetsfunktioner är viktigt för elrullstolar?

För att du ska vara trygg när du framför din elrullstol har alla våra elrullstolar automatiska bromssystem, säkerhetsbälte och antitipphjul. U töver dessa säkerhetsfunktioner har våra elrullstolar även en stark motor på 500W samt en räckvidd på upp till 20km, allt för att du ska känna dig trygg när du använder din elrullstol.

4. Hur kan jag finansiera mitt köp av rörelsehjälpmedel? 

Det kan finnas möjlighet att få bidrag eller en förskrivning genom den offentliga vården, ta kontakt med din vårdcentral för att se vad din kommun erbjuder. Utöver den offentliga vården kan du få bidrag genom exempelvis stiftelser eller organisationer.

Många föredrar att själva äga sitt rörelsehjälpmedel eftersom förskrivning genom vården ofta är förknippat med en hyra samt begränsningar i användandet

På Bilhuset i Taberg erbjuder vi betalning före leverans, betalning mot 10 dagars faktura eller avbetalning via MYmoney Pay.

5. Vilka underhållsåtgärder rekommenderas för elrullstolar? 

Våra elrullstolar är tillverkade för att kräva minimalt med underhåll. Regelbunden kontroll av belysning, däck och underhållsladdning räcker för att hålla din elrullstol i gott skick.
Skillnad mellan elrullstol och promenadscooter

Både elrullstolar och promenadscootrar är hjälpmedel för ökad rörelsefrihet, men deras egenskaper skiljer dom åt.

Promenadscootrar är oftast större till storleken, har en starkare motor och högre maxhastighet på mellan 10-20km/h. Promenadscootern passar dig som har en aktiv livsstil och ofta vill ge dig ut på långa promenader oavsett och det är på skogsstigar eller asfalterade vägar.

Elrullstolar är vanligtvis mindre till storlek för att enkelt kunna manövreras i trånga utrymmen. Den styrs med en joystick och har oftast en maxhastighet mellan 5–8 km/h. Elrullstolar är även ofta hopfällbara eller delbara för att du enkelt ska kunna transportera dom.

Oavsett vad du väljer, kommer du bli mer självständig i din vardag!

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen